logo

Samenwerking

Dat actie groep EMK is geboren uit nood is geen groot geheim. Saamhorigheid was in de visserijsector altijd ver te zoeken, persoonlijke belangen en ego’s waren altijd groter dan het gehele collectief. En nog, als je het mij vraagt! Kijk maar naar twee organisaties die beide de belangenbehartigen van de vissers. Dit ter zijde. 

Echter lees ik iets opmerkelijks in het visserijnieuws van vandaag, NGO Stichting de Noordzee zoekt toe nadering tot de visserij! Want, zo wordt er geschreven, “Zo werken we samen aan een gezonde Noordzee.”

De tranen liepen over mijn gezicht, een van mijn kinderen werd verzocht om een pak tissues voor me te halen, terwijl de rest van het gezin vragend naar mij keek waarom het visserijnieuws zo lachwekkend is!

Het is heel simpel, het is hetzelfde als AVI 1 op de basisschool. 

Stichting de Noordzee, gesponsord door het kapitalistische en bodemvernietiger Boskalis, wil juist gaan samenwerken met een sector die zij juist altijd hebben verafschuwd, gekleineerd, geframed. Juist, onze sector, de visserij. 

Nooit heeft Stichting de Noordzee één goed woord over gehad voor de Nederlandse vissers. Nooit! Hun toverwoorden waren dan ook, overbevissing, bodemberoering en visnet dumpen. 

Praktische maakte zij onze mooie arbeid zwart bij onwetend Nederland en lobbyde zij er lustig op los in Den Haag om ons ten gronden te brengen. 

Nee, het lukte de NGO niet om de visserij klein te krijgen. Klappen werden er zeker uitgedeeld, veel vissers gaven mede hierdoor de brui aan hun beroep. Echter is een vissers niet zomaar een dingetje, een visser geeft niet op! 

Nu EMK tegengas geeft valt de geloofwaardigheid van menig NGO aardig weg. Zo erg dat Stichting de Noordzee samenwerking zoekt met die vissers die zij jaren lang hebben geframed. 

Want waren was Stichting de Noordzee toen de pulskor werd verboden? Waarom hoor je nooit de negatieve verhalen over de gevolgen van windmolens op zee? Wanneer gaan ze eens vertellen dat Boskalis meer bodemberoerd in een dag tijd dan dat een Nederlandse sleepnetten vloot in één jaar nog niet eens voor elkaar kan krijgen? 

DCIM\116GOPRO\GOPR2795.JPG

Waarom vertelt deze NGO nooit dat vissers tweehonderdvijftigduizend kilo vuil word opgevist per jaar door vissers?

Juist, omdat hun geloofwaardigheid dan weg valt! Geloofwaardigheid die nu ook te niet word gedaan. Want zij (St. De Noordzee) willen graag samenwerken met wetenschap en vissers zodat zij kunnen bepalen wat goed is voor de Noordzee! 

Ja, koekkoek! De gene die dit heeft geschreven en bedacht heeft wel een hele stevige joint gerookt! Die is gewoon totaal de weg kwijt! Die wil gaan trouwen met iemand waarvoor al een vechtscheiding heeft plaats gevonden!

Tjonge jonge. Een NGO moet gaan bepalen, dat denkt men, hoe men om moet gaan met de Noordzee!

Als NGO Stichting de Noordzee eerst eens gaat bekijken welke positieve resultaten zij hebben behaalt uit alle projecten die zij steunen, dan zullen zij zien dat vissers en wetenschappers juist NGO’s niet nodig hebben!  Want die twee partijen denken wel aan de toekomst van een gezonde Noordzee en niet alleen maar aan geld.  Wie voor windmolens in zee is heeft totaal niets met de natuur op!! Maar rent gewoon achter de onuitputtelijke geldstroom van de klimaat profeten aan!

2 thoughts on “Samenwerking”

  1. Ik zit wel eens te denken dat De NGO het zelfde spelletje willen spelen als met het Wadden om natuur gebieden te claimen maar dan in de Noordzee en zo een geldstroom te genereren om hun ngo zo in stand te houden ter compensatie voor gebruik door hun leven geroepen natuur parken welke de vissers zijn ontnomen eigelijk moeten de visser de claimen als visserij stichting Noordzee als natuur compensatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Webservice door: TexelOnline.com