logo

Esther haar conspirancy theorie!

Esther Ouwehand, wat ze schrijft in de Trouw klopt voor geen kant. Esther van de Partij van de Dieren heeft het mee, ze praat mee, ze profiteert nog erger dan waar zij ons mooie beroep van beticht. Hebzucht!

Esther wil weer eens zieltjes winnen, zieltjes winnen door  verhalen in de media – dit geval de Trouw–  rond te bazuinen die eigenlijk niet eens gerelateerd zijn wetenschappelijke feiten.  Zo schrijft zij al snel dat de Nederlandse bodemvisserij het zwaar heeft! Waarmee vraag ik mijzelf dan af, de visstand is sinds de invoering van de pulsvisserij ‘skyhigh’, wat mee brengt dat de visstand alleen nog maar gaat groeien omdat (puls) vissers bezig zijn met het innoveren van hun vangsttechnieken. Tante Esther heeft geen flauw idee wat een ‘ontsnappingspaneel’ is, wat het effect is van een ‘overlevingsbak’ of überhaupt hoeveel kilo opgevist afval er in een ‘Big Bag’ past. Nee, Tante Esther Ouwehand heeft de klok wel horen luiden maar zal totaal niet weten waar de welbekende klepel hangt.
Dat vind Tante Esther niet ernstig, nee hoor. Tante Esther vergelijkt een Noordzee pulsvisser liever met een Japanse walvisjager dan dat ze de milieu vriendelijke innovaties van Nederlands eigen vissers erkent. Ze wijst met een vinger liever in de richting naar andere politieke partijen die haar inziens een steekje hebben laten vallen, die vissers een worst voor de mond hebben gehouden om hem op het moment suprême weer voor de neus weg te trekken. Tante Esther, ze is alleen maar bezig om haar eigen zeteltje veilig te stellen, nu al. Want ja, voor je het weet zijn er weer verkiezingen, baanzekerheid voelt dan wel erg lekker. Tante Esther is haar realiteitszin helemaal verloren in haar baanzekerheidwaanzin!

Daar gaan we Tante Esther, baanzekerheid! Ja baanzekerheid, wat een heerlijk woord als je beseft dat je een baan heb die je tot in de lengte van dagen mag uitvoeren. Ik had baanzekerheid Esther. Echt wel, en ja, dat voelde goed. De pulskor zorgde niet alleen maar voor economische belang, nee de pulskor zorgde voor een toekomst! Toekomst omdat de pulskor juist een selectievere visserij werd dan waar we voorheen mee moesten vissen, het is beter voor alle grond dieren en planten, omdat je niet meer een totale verwoesting achter laat zoals de Fransen dus nog wel doen! Nee, al snel werd duidelijk dat de pulstechniek op alle fronten de toekomst heeft. Helaas duurt wetenschappelijk onderzoek langer dan dat wij vissers zouden willen, maar ook onderzoekers zeggen het: “pulsen heeft de toekomst!” En wat voor een Toekomst?  Een toekomst zodat onze visserszoons later ook nog de kans konden gaan krijgen om visserman te worden. Zodat onze nazaten voedingsrijken vis kunnen blijven eten. Dat de zee nog voller word met levend organisme dan dat hij nu al is! Je kan nog wat van vissers leren, van mannen die op hun zelf zijn aangewezen Tante Esther. Wij kijken niet over een korte periode, zoals u met de verkiezingen zal doen. Nee, wij kijken vooruit!  
Want weet je Esther, wij werken in de natuur, niet op kantoor. Wij maken de mooiste zonsopkomsten en ondergangen mee, wij trotseren golven die hoger zijn dan uw woning, wij overleven stormen, ook die Orkaan die wel #antipulsfishing wordt genoemd. Echter houden wij een ding voor ogen, de toekomst!
Weet je waar wij vissers trots op zijn Esther? Je vraagt het je vast af maar zal het antwoord niet begrijpen. Wij lopen voorop in de innovatie als het om vangst technieken gaat, maar ook als het gaat in ecologische belang! Begrijp je dat? Vast niet! Want Esther, je bent nu bezig om over de rug van eigen vissers je toekomst veilig te stellen, dat doen wij niet. Nee, wij werken ons al bijna twaalf jaar uit de naad om er vijftig vooruit te gaan. En die Fransen Esther? Daar wel eens aan gevraagd wat zij aan hoe toekomst doen behalve collega’s van het water af te krijgen? Vast niet! Wat ik je wel kan vertellen is dat je geen antwoord zal krijgen, een Fransman innoveert niet, zie ze als een werkloze die al te lui is om naar het uitzendbureau te lopen vijftig meter bij hem vandaan!
Enfin Tante Esther, bij het opmaken van de balans wordt het wel weer duidelijk, wij vissers worden nog erger met uitsterven bedreigd dan de Bengaalse Tijger! Weten we gelijk waar jij meer waarde aan hecht!

7 thoughts on “Esther haar conspirancy theorie!”

  1. dit moet bekendheid krijgen .publiceren in landelijke dagbladen en tv . wij maken nog steeds hetzelfde foutje als 20-30 jaar geleden .publiciteit zoeken in de ons bekende bladen is overbodig .wij weten het wel hoe de vork in de steel zit.drammen en nog eens doordrammen is de laatste jaren het credo van de politiek en vooral bij de groenen en pvdd.maak nu eens bekend hoe in brussel gelobbied is om de pulsvisserij om zeep te helpen emk is goed bezig maar nog meer proberen de bevolking in te lichten

 1. Ik kan de getallen, die Esther rondstrooit, natuurlijk niet controleren, maar als ze beweert dat de Nederlanders 50-70% bijvangst hebben (die dan ook helemaal dood gaat) en de Fransen 3-6%, dan moet het iedereen duidelijk zijn dat hier glashard gelogen wordt. En dat weet de PvdD, maar interesseert ze geen klap. Ze hebben wel vaker gelogen en ze weten dat ze er mee wegkomen. Het gaat hun ook niet om de dieren of de natuur, maar om het verspreiden van hun geloof. Alle middelen zijn toegestaan.
  De enige methode die ik kan bedenken is via een rechtszaak te bewijzen dat ze moedwillig liegen en ze tot intrekken dwingen. Dat moet een organisatie doen met heel veel geld en gehaaide advocaten, want dat hebben zij ook.
  Wat wij hier beweren, daar liggen ze niet wakker van.

 2. Mooi en duidelijk stuk. Het is al langer duidelijk dat de partij van de dieren wil dat iedereen aan de soja gaat.
  Kunnen we met z’n allen de tent van Marrianne haar ex sponseren. Niet voor deze dame.
  Sterkte in de strijd.

 3. Martijn. Niet boos worden op Tante Esther,Zei wacht op promotie tot Tante Zeur.met een medaille en promotie naar Brussel. Martijn blijf doorgaan de Katwijkse vissers weten wel,maar komen nog niet uit hun loggertje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Webservice door: TexelOnline.com