logo

Zaai verdeeldheid en heers.

Wat doe je als beroepsgroep als je werk voortdurend wordt zwartgemaakt en je toekomst bedreigd wordt door ngo’s die verdeeldheid zaaien? Ga je daar in mee of blijf je als gesloten bolwerk strijden voor Eendracht en eenheid in verscheidenheid…

Bloom is de organisatie die fel in het verweer is gekomen tegen de pulsvisserij. Manipulatief hebben zij Franse kanaalvissers bewerkt om samen ten strijden te trekken tegen – wettenschappelijke rapporten zeggen genoeg – de duurzame pulstechniek. Van Franse kant gezien is dit pure afgunst en hebzucht in één. Franse vissers kregen voorheen subsidie voor hun bemanning, een mooi bedrag waar een goede boterham mee kon worden verdiend, maar wat realistisch gezien nergens op slaat. Vissen vangen is voor vissers immers de hoofdzaak om je boterham te verdienen en niet om van subsidies te profiteren. Nu deze subsidies weggevallen zijn, maar er wel subsidies naar de ontwikkeling van de pulstechniek zijn gegaan, en ook nog eens de vangsten van Fransen vissers tegenvallen, wordt er gezocht naar een zondebok.
Maar waarom dan de pulstechniek als zondebok?

Heel simpel…. Franse vissers geven de Hollanders de schuld dat hun vangsten achteruit zijn gegaan. Zij hebben de tram gemist toen deze richting station ‘pulstechniek’ reed, zijn blijven hangen in het verleden en vissen niet met materiaal waarop de puls niet kan worden toegepast. Het geld kwam toch wel binnen uit subsidies, dus was investeren niet nodig. Daarbij komt kijken dat in Het Kanaal niet eens gevist mág worden met de puls. Het is pure jaloezie waar Bloom op inspringt, nu het slecht met de Franse vissersvloot gaat.
Bloom is een asociaal grote NGO die wordt gesteund door een rijke Amerikaan. Deze gogem gooit vele dollars ertegenaan zodat hij minder belasting hoeft te betalen. Geld dat weer door NGO Bloom wordt gebruikt om media te bestoken met onjuistheden, oftewel Fake news. Maar ook om een flinke lobby in de benen te krijgen bij het Europees parlement. Dat is nog niet alles, geld wordt gebruikt om steun te krijgen bij vissers.

Nog niet lang geleden had Bloom een project lopen dat tegen staandwantvisserij gericht was. Juist, een visserijtechniek die veelal door Franse vissers word gebruikt die nu samenwerken met Bloom. Door middel van dramatische foto’s speelde deze NGO in op de emoties van onwetende medemens. Een actie van korte duur, die even snel kwam als weer vertrok. Bijval kwam niet…

Nu er protest komt tegen de pulstechniek komt die bijval er wel. Alle Nederlandse vissers, ook de vissers zonder puls, worden op een hoop geduwd, vergalt en uitgekotst. De wijsvinger van hun (Franse vissers) slechte vangsten gaat uiteraard in de richting van al die verrekte Hollanders.

Helaas blijkt Bloom een octopus te zijn die zijn tentakels uitslaat over andere, aan de Noordzee grenzende, landen. Haatzaaiende tentakels die voor onrust zorgen in de Nederlandse visserijgemeenschap. Juist wat Bloom wil! Waar er twee honden vechten gaat de derde met het bot vandoor en staan alle Nederlandse vissers straks weer met lege handen!

Wat ik er mee zeggen wil is héél simpel. Bloom probeert een enorme vechtscheiding onder Nederlandse vissers te creëren. Is er versplintering, dan wordt het voor deze doldwaze commerciële natuurclub alleen maar makkelijker om vissers van het water te krijgen.

Kijk naar de mechanische kokkelvissers, zij stonden er alleen voor waardoor ze er nu niet meer zijn.
Mosselvissers, amper steun en ook zij moesten hun technieken aanpassen.
Garnalenvissers, hoe lang mogen en kunnen zij nog op de Waddenzee vissen?
Binnenwatervissers, een haast uitgestorven soort.
Pulsvisserij, de afgrond komt steeds dichterbij.
Zo zullen ook de flyshooters, twinriggers en staandwantvissers volgen! Net zolang totdat er geen visser meer de haven verlaat!
Vergeet 2 juni 2018 niet, waar vissers uit diverse landen saamhorig demonstreerden voor hun toekomst!

Leer van de fouten uit het verleden, laat je absoluut niet verleiden door leugens van een NGO als Bloom!
Vergeet vooral één ding niet, dat elke visser zijn boterhammetjes uit het water vist, daar heb je vandaag de dag elkaar gewoon hard bij nodig!
Eendracht maakt Kracht.

2 thoughts on “Zaai verdeeldheid en heers.”

  1. De pulsvergunningen zijn uitgegeven voor onderzoek, niet voor commerciele visserij, de regels zijn duidelijk maar er is vrijwel uitsluitend commercieel mee gevist.
    Toen de puls ingevoerd werd, werd de huur van tong ineens 3 euro in plaats van 50 cent per kilo, ook voor de Nederlandse staandwantvissers die niet meer gingen vangen maar dus wel meer moesten betalen. Na verloop van tijd bleek dat ze ook veel minder gingen vangen, dus waren ze dubbel de klos. Het moet duidelijk zijn dat de Nederlandse kleinschalige visserij de dupe is van deze omvang van pulsvissen, niet alleen de Fransen, Belgen, Engelsen, Denen en Noord-Duitsers. Er had eerder rekening gehouden moeten worden naar de kleine vloot. De minister heeft een hoop uit te leggen.

  2. Arie van Beem schreef visserij geen pulsvergunningen.Vele boten zijn door nederlandse vissers aangepast.Dan is mijn vraag Wie is er dan fout geweest,hebben de vissers dan niet goed hun vergunningen bekeken..was de vergunning voor onderzoek of visvangst???Groet ALBERT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Webservice door: TexelOnline.com