logo

Over mij

Hierbij zal ik mijzelf even voorstellen.
Ik ben Martijn Van den Berg, oftewel de schrijvende visser, 3 jaar en woon op het prachtige eiland Texel, het Ibiza van de Noordzee. Vader van drie (b)engels van pubers, verliefd en gelukkig met de leukste vrouw uit Boven-Leeuwen

Vissen is mijn vak, een passie die elke week weer een avontuurlijke aantrekkingskracht heeft. Vissen is een grote safari, je weet van te voren dat er een avontuur komt maar je weet niet hoe die zal verlopen. De liefde voor de zee en de vis die daarin zwemt is groot, het is mijn tweede liefde. Alleen de liefde van thuis, voor het gezin is groter.

28052008106
Tx -45 Berend Cornelis, anno 2005 tot en met 2007. Een fantastische tijd op deze mini kotter gehad!

Mijn vissers leven begon al op 12 jarige leeftijd toen ik voor het eerst mee mocht met een kotter waar mijn oom toen op voer. Na 6 lange jaren wachten had ik mijn visserij diploma’s behaalt waardoor ik eindelijk naar zee kon als visserman.

Ondertussen beoefen ik mijn vak al 20 jaar met erg veel plezier. Wekelijks ga ik met veel enthousiasme naar zee. Die enthousiasme wil ik graag over dragen aan mensen die geen benul hebben hoe het leven van een visser en zijn gezin in elkaar steekt. Vissen is niet zomaar een netje achter je aan slepen over de zeebodem, daar komt veel meer bij kijken. Ik vind het ook belangrijk om mensen te laten zien hoe moeilijk wij vissers het vandaag de dag hebben, wat voor druk er op ons wordt uitgeoefend door mensen zonder praktijkervaring. Aan alle kanten wordt het uitoefenen van ons vak bemoeilijkt, wat vaak niet wordt begrepen of erkent.

20160405_1538133

Niet alleen de zee, het weer, de vis geven inspiratie voor verhalen over wat een visserman mee maakt op het zoute water. Ook het normale leven onder de bemanning is anders dan de meeste mensen verwachten. De gekkigheid, saamhorigheid, irritaties, spanningen rond nieuwe regelgeving. Allemaal facete die mij drang geven om hier over te schrijven. Ook zal ik proberen te beschrijven over het leven thuis, over de kinderen die mij minder zien dan een vader bij een doorsnee model gezin. Normale weekenden of een geregeld leven is er niet bij voor de visserman en zijn eventuele gezin. Alles draait om de visserij.

De passie voor schrijven en lezen heb ik pas de laatste drie jaar ontwikkeld. Wegens een trauma, een taxi chauffeur in Turkije vond het nodig om een pistool op mijn hoofd te zetten, waar ik maar moeilijk van af kwam ben ik hier mee van start gegaan. Voor mij was dit de perfecte manier om van mij trauma ag te komen en hield ik er ook nog eens een leuke hobby aan over, schrijven. 24/7 ben ik visserman, huisvader en blogschrijver in één. Ik blijf enthousiast over mij vak en hobby. Het werd tijd om wat met die hobby, het schrijven, iets te doen. Tijd dat mensen, binnen de vissector maar ook daar buiten die vaak geen benul hebben wat een visserman meemaakt, kunnen lezen wat er op en rondom het vak van de visserman allemaal gaande is.

Ik hoop van harte dat u zult genieten van de verhalen van een visserman.

Veel lees plezier.

Martijn van den Berg, De Schrijvende Visser.

Reacties, commentaar of vragen? Ik sta voor alles open.

Wordt vrienden op Facebook,

facebook

Of volg mij op Twitter, @romkes3

snapchat-25751602926952771671

Of volg mij op Instagram, deschrijvendevisser

Vragen of opmerkingen? Druk dan op de link, Contact.

Webservice door: TexelOnline.com