logo

Boris Brexit.

Stel! U heeft een burgerlijk leven. Huisje, boompje, beestje. Een doorsnee leven zoals het grootste gedeelte van de Nederlandse bevolking leeft. Met een eigen gezin, een auto, een huis. Dat huis waar je jarenlang hard voor werkte om af te kunnen betalen aan de hypotheek verstrekker. De plek waar je liefde deelt en vermenigvuldigd! Een eigen stekje dat voor jou een paleis is, iets waar je trots op bent!

Stel! Van hogerhand wordt er een schimmig en snode plan bedacht waarin staat dat jou huis misschien wel gehalveerd moet worden. Het is onduidelijk welk gedeelte van het huis, betreffende instanties geven niet thuis. Niemand kan je vertellen wat u te wachten staat. De frustratie spuit daar door de aders, de zenuwen gieren een aantal jaar door uw lijf, u weet niet waar u het zoeken moet. Want wat gebeurd er nou precies met uw huis? Uw paleis waar u juist zo trots op bent.

Stel! In een paar weken tijd krijg je te horen dat uw huis toch niet gehalveerd wordt! Dat is een opluchting. Eindelijk een antwoord denkt u dan. Uw huis blijft zoals het is, toch? Maar nee! De kleine lettertjes die u eerst niet zag die blijken later veel groter te zijn. Zo mag u dankzij die kleine lettertjes nog wel onder de douche maar dan alleen met koud water douchen. U mag wel slapen in uw bed, alleen dan nog op een matras van stro. De kachel mag niet meer hoger dan 16 graden. En de elektra, die mag u in de helft van het huis niet meer gebruiken. Die helft waarvan eerder werd verteld dat die van u wel eens zou kunnen worden afgenomen! 

Zou u dat pikken? Nee toch?

Omdat u toch nog in het gehele huis mag blijven wordt als klap op de vuurpijl een kwart van al jou spaargeld in beslag genomen, uw pensioen en die gevulde sok in de onderbroeken lade van uw nachtkastje. Alles waar u jarenlang voor heb gespaard in een vingerknip door hogerhand zo van u afgepakt! Zou u dat accepteren? Zou u dat leuk vinden? 

De Noordzee is een natte akker waar vissers heen konden waar ze maar wilde. Familiebedrijven die generatie op generatie (hier op Texel is er zelfs eentje van al 13 generaties op een rij) zijn opgebouwd, sterker geworden en verduurzaamd.

Die visserijbedrijven hebben jarenlang in spanning gezeten of zij straks nog wel in het Engelse gedeelte mochten gaan vissen. Gelukkig maar dat dit na die rotte Brexit en spanning die het met zich meebracht toch nog mag, echter voor de aankomende vijf en een half jaar. Echter onder bepaalde voorwaarden die heel dubieus zijn. Een grijs gebied waarvan niemand weet wat de regels nou exact zijn. Regels die het vissen in Brits water niet makkelijker er op maken. Met als bonus dat vissen met de puls techniek, die tot half dit jaar nog zou zijn toegestaan, per direct verboden is! 

De mega klapper is toch wel dat vissers hun vis quotum met 25% zien slinken. Kado voor de koorknaapjes van Boris Johnson. Kapitaal vernietiging van de hoogste rang voor Europese vissers. Weg pensioen, weg spaargeld, weg appeltje voor de dorst. 

Engelse vissers claimen dat zij de grootste verliezers zijn met deze Brexit, alle andere Europese vissers claimen juist hetzelfde. Niemand zal beter worden door deze ongein die nu gaande is. Al zou ik, als ik Britse visser was nu wel gaan nadenken om een Hollandse kotter te kopen die nu in de etalages komen, ze krijgen er immers nog eens quotum bij ook! Brexit is een farce, een mislukt klei werk, verkeerd geboetseerd door een narcistisch persoon die zijn verhuisdozen gewoon in de gang laat staan al die jaren tijdens de onderhandelingen maar wel zijn eigen pad kiest, die helaas van zijn droom werkelijkheid wist te maken. Eentje die van veel meer andere dromen van andere en hun toekomst wist te slopen.  Succes met tongen vangen aan de Engelse oostkust Boris! 

2 thoughts on “Boris Brexit.”

  1. OM IN LAND TERMEN TE BLIJVEN : DE EEN MAG EEN
    KOE UIT DE WEI STELEN EN DE ANDER MAG NOG NIET DOOR HET HEK KIJKEN. ZO IS HET NU EENMAAL EN ER IS NOG NIETS MAAR DAN OOK NIETS VERANDERD.JAMMER MAAR HET IS ZO.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Webservice door: TexelOnline.com