logo

Ideale van de PvdD?

De Partij van de Dieren, zucht…. 

Veel woorden zijn er aan deze partij vuil te maken, uren kun je discussiëren over de standpunten van deze partij die gerelateerd zijn aan ideale. Alles voor het goede welzijn van dieren, die ver verheven boven dat van de hard werkende mens komt te staan. Waardoor de rollen worden omgedraaid en de  Hard werkende arbeiders lijdt onder de idealisme stoornissen van de PvdD.

PvdD wil graag gezien worden als een serieuze politieke partij, echter is het geen gewone politieke partij. De geloofwaardigheid straalt er al vanaf als je een gezond denkende Hollander bent. Partij van de Dieren! Juist, een partij voor iets dat geen stemrecht heeft, een partij die juist stemgerechtigden tegenwerkt. PvdD is meer een overkapte activisten club die dezelfde strijdcampagne heeft zoals Greenpeace, WNF en al die andere goede doelen. De gelijkenis is dat zij de wereld beter willen maken naar hun eigen ideale. Een wereld waarin het dierenleven op een gelijke voetstuk, en het liefst daarboven, wordt geplaatst als de mens. Marianne, de vrouw die pas veganist werd nadat zij al een zetel had behaald in de tweede kamer, met haar uber linkse partijgenootjes, spelen hun spel op een hoger podium dan de goede doelen. Zij willen hetzelfde als al die NGO’s, geld en macht. Zij willen meer dan dat, weg met de visserman, een zee voor vis die daar vrij uit kan rond zwemmen.

Niet dat de dames en heren, met fractievoorzitter Marianne voorop, streven naar politiek macht. Nee, de partij is er op uit om een ‘getuigenispartij’ te zijn die er naar streeft dat grotere politieke partijen op komen voor dierenrechten. Zo hebben zijn op die ‘achter de elleboog’ manier invloed op boeren en vissers. Op hard werkende weerloze arbeiders die publiekelijk de grond worden ingetrapt omdat zij niet voldoen aan de PvdD zijn ideale. Zij liegen en bedriegen, PvdD verdraaid de waarheid extra zodat dierenleed er nog droeviger eruit ziet. De zee is leeg wordt door de PvdD, dat klinkt luguber, dat maakt het zielig. Echter is de Noordzee zo groot dat deze nooit leeg gevist kan worden. Werken vissers aan betere vangst methodes voor een gezonde toekomst van van de Noordzee en zijn flora en fauna, dan wordt dat wel erkend máár het is nog steeds niet goed genoeg. Het is nooit goed genoeg.

Bij het liegen, bedriegen en de waarheid verdraaien vraag ik mij altijd een aantal dingen af. Mag dit wel Marianne? Jij bent een zevendedagadventist waarop u geloof voornamelijk gebouwd is op de tien geboden. Gij zult niet liegen, toch Marianne? Als u zich dan toch aan uw ideale wil houden, dan verlogend u die van uw geloof wel heel erg op deze manier. 

Wij vissers moeten straks babyvisjes aanvoeren zodat het mag leiden tot minder voedselverspilling. Waarom noemt de PvdD dat geen dierenleed? Hier kan ik met mijn pet niet bij, babyvis terug geven aan de zee is juist dierenleed voorkomen. Wat denk u dat de zeevogels straks mislopen aan voedsel? Dan heb ik nog niet eens gesproken over miljoenen nakomelingen die geen kans meer maken. Massale genocide onder vis, een verplichte abortus van het Noordzee leven. Is dat geen dierenleed? Staat dat gelijk aan de ideale waar de PvdD zo prat op loopt. Madame Thieme is alleen maar uit op macht, idealogie verschuift zij waar nodig is. Mocht je daar een kritische vraag over stellen, dan praat zij gewoon over iets anders, dan wijst zij met gemak met haar wijsvingertje naar een ander lijstrekkers.

Vissers zijn al jaren bezig met hun toekomst en dat van de Noordzee. Onderlingen regels zorgde ervoor dat de visstand van tegenwoordig astronomisch hoog is. Daar was geen buitenstaander voor nodig, geen NGO of PvdD. Vissers regelen het, zo goed en zo kwaad als het gaat, onderling zelf wel. Zie vissers als een kudde schapen, als er te veel van deze zacht wollige beesten op een weiland staan breekt er vanzelf een ziekte uit. De zwakste gaan dood, de sterkste blijven leven. De ene zijn dood, de ander zijn brood. 
Helaas is dat laatse wel erg letterlijk genomen. Marianne en kornuiten deert het niet dat vissermannen werkeloos raken, dat decennia oude familie bedrijven moeten stoppen. Zij verblikt of verbloost niet om al doe pijnlijke emoties die daarmee gepaard gaan, zij kijkt niet naar dat menselijk leed, Als haar eigen hachje, of dat van haar man de ex-jager, maar gered wordt. Wat nou subsidies voor boeren en vissers? PvdD wil daarvan af, innoveren naar een biologisch verantwoordelijk bedrijf moet je maar uit eigen zak doen. Tja Marianne, jou mannetje die ’s avonds thuis met een bakje konijnenvoer op jou zit te wachten nam die €35.000 aan subsidie maar wat dankbaar in ontvangst. De Vegetarische Slager!!! Voor mij is dat hetzelfde als een Dominee die voorleest uit de Koran in een kerk vol met Hindoes. Willes en wetens de wereld proberen te verbeteren op een fabelachtige manier en zelf ervan profiteren.

Vissers zijn net kinderen die worden gepest, op elk mogelijke manier worden zijn door andere leeftijdsgenoten onderhanden genomen zodat hun eigen populaire status bij andere leeftijdsgenootjes te vergroten. Vissers zijn de zwaktste schakels van de Noordzee, jarenlang worden wij al gekleineerd, misbruikt, gekweld door anderen die daarmee hun eigen status proberen op te hemelen. Ook de PvdD die met hun roep naar een betere wereld voor dieren gal spuwt over alles wat maar met visserij te maken heeft.
Marianne, mijn stem krijg je absoluut niet. Je zal er niet van opkijken vanwege mijn achtergrond, je zal er niet van wakker liggen aangezien jou ideale bestaat uit dromen. Ik hoef geen partij die een idealogie belangerijker vind dan een land goed runnende te houden. Ik hoef geen Ezel in de regering. Ik wil een leider die staat voor de mensen, die wel zo goed mogelijk probeert na te komen waar de zijn partij voor staat. Ik ga niet stemmen op iemand wiens idealogie, het enige dat in jou ogen telt, ver boven de partij staat. Gelukkig kan ik nog dromen. Wat jij doet is geen politiek drijven, dat is activistme. Jij drijft je medemens naar de afgrond, naar de verdoemenis met je diergerelateerde dubbelzinnige regeltjes wat het leven van mensen alleen nog maar moeilijker en gecompliceerder maakt, al zal je dat stevast ontkennen.

Nee Marianne, ik hoop dat jij volgende week Woensdag voelt wat wij vissers altijd voelen wanneer jij je menig uitspreekt. Verbolgenheid, teleurstelling, verdriet, pijn. Want ik gun jou, Marianne en je sprookjespartij, evenveel in de toekomst dan dat je de visserman gunt. Helemaal niets, geen zetel, geen inspraak. Alleen maar illusie! 


Volgens de PvdD is de zee leeg, een grote onder water woestijn. Waarschijnlijk hebben zij dit onderzoek nog niet in gezien. 

http://www.wur.nl/nl/nieuws/Haring-schol-en-tong-Noordzee-goed-in-vorm-.htm
Meer weten over het vissersleven en wat hen bezig houdt, volg mij dan op,

  • Facebook : Martijn Van den Berg 
  • Twitter : @romkes3
  • Instagram : Deschrijvendevisser
  • Of vraag de nieuwsbrief aan op deze site.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Webservice door: TexelOnline.com